Voorwoord 2014

Zeer geachte deelnemers aan de Care Summit 2014,

In een periode waarin wij allen vanuit onze eigen organisatie en verantwoordelijkheden volop werken aan de transitie en de ingrijpende maatschappelijke hervorming van de langdurige zorg, is het goed om elkaar te inspireren, met elkaar ervaringen te delen en het debat aan te gaan over hoe wij deze periode maximaal effectief kunnen zijn om de transitie tot een succes te maken. Door in een open sfeer elkaar deelgenoot te maken van de oplossingen die wij hebben weten te vinden maar ook van zaken waarmee wij nog worstelen, kunnen wij met elkaar verder komen.

Het accent van de Care Summit 2014 ligt op de praktijk. Inleiders uit binnen- en buitenland, met nieuwe maar wel in de praktijk getoetste werkwijzen en een soms verrassende kijk op zaken, zullen gedurende de komende Care Summit goede voorbeelden aanreiken en soms zaken op scherp stellen om de discussie los te maken. De nieuwe voorzitter van de Care Summit, Rien Meijerink, zal in de debatten prikkelen tot maximale verdieping en aanscherping. Ook dit jaar maken wij samen de Care Summit, hetgeen van ons allen een actieve participatie vraagt. Juist uw ervaringen vanuit de praktijk van uw organisatie kunnen leiden tot verassende idee├źn en inzichten. Op die manier bouwen wij gezamenlijk kennis en inzichten op die wij direct in de praktijk kunnen toepassen.

De Care Summit is voorbereid door de voorzitter, de founding fathers Eelco Damen, Marco Meerdink en Jeroen van den Oever, met adviezen van Eric van der Burg en Ab Klink.

Wij begroeten u graag in Vaals en zien met een gezonde spanning uit naar energierijke en inspirerende dagen.

Robbert-Jan Poerstamper
Voorzitter Public Sector PwC